Over Tekstbureau Renaud


Mijn naam is Sonja Renaud. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en woon in Leiden. Een van mijn passies is geschiedenis. Daarom koos ik voor de studie Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en deze heb ik ook afgerond. Daarna heb ik eerst een aantal jaren bij de bekende Leidse boekhandel Kooyker gewerkt, vervolgens ging ik aan de slag als medewerker Tolken- en Vertaalbureau bij de Rechtbank Den Haag. Ik kwam echter steeds meer tot de ontdekking dat mijn hart eigenlijk ligt bij het bezig zijn met taal. Ik ben een echt taalmens, je kunt gerust zeggen dat het lezen en schrijven mij in het bloed zitten.

Omdat mijn gevoel me zei dat ik daar iets mee moest gaan doen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik besloot mijn hart te volgen en heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, een droom die uitkomt! In 2016 heb ik mijn eigen tekstbureau opgericht en sindsdien help ik mensen bij het verbeteren van hun teksten. Spelen met taal vind ik prachtig om te doen en het werk geeft mij enorme voldoening.

Nu werk ik als freelance tekstcorrector voor verschillende klanten. Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur me dan gerust een mail voor meer informatie of een offerte. Ik help graag!